Fete de Aur

Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Gabriela Drăgoi, Anamaria Tămârjan şi Cerasela Pătraşcu. Aceste nume s-au nascut de nicaieri si au devenit campioane, la europenele de gimnastica din Franta. Primite cu flori la aeroport, ca niste regine, micutele antrenate de Nicolae Forminte (aflat la randu-i la primul succes de anvergura), duc mai departe visul unei nopti de vara, Montreal 1976, cand pentru prima data in istoria gimnasticii s-a acordat o nota de 10. Atunci, tineam pumnii Nadiei Comaneci. In august, la Olimpiada de la Beijing o sa exclamam, probabil, din fata televizoarelor: „Hai, Sandra! Bravo, Steliana! Foarte bine, Gabriela! Senzational, Cerasela! sau Extraordinar, Anamaria!” Pentru ca o nota de 10 nu ramane asa de capul ei, agatata de un carton in juriu. Ea revine de fiecare data, de cate ori e chemata. Iar fetele acestea, carora le canta imnul de mai multe ori decat fotbalistilor, merita tot respectul nostru. Al fanilor ce nu se vad, dar care cu siguranta exista.

Reclame

5 responses to “Fete de Aur

  1. Bravo lor!
    M-au facut sa ma simt mandru ca sunt roman. Ce Summit, ce fotbal?
    Macar aici sa ascultam si noi imnul, moment daruit noua de niste copile, care si-au sacrificat copilaria, iar viitorul este un mare semn de intrebare!

  2. copilele astea fac un sacrificiu mai mare (de la 9 pana la 18 ani, isi vad parintii 4 zile pe an) decat emigrantii intelectuali din Europa de est, care spala vase in occident…pentru ce… doar pentru a ne face mandri cu adevarat.

  3. @elsi

    Din experienta iti spun ca si 4 zile sunt multe, este extrem de greu ca un doctor ca ioachim oana sa urle ca un bezmetic la tine, sunt fete care se bucura la un patratel de ciocolata,un cub de branza sau un patratel de unt. Doar oamenii nebuni numara caloriile si puteti intreba orice nutritionist care are analizele psihiatrice avizate la zi Parca la noi performanta cere prea multe sacrificii.

  4. Foarte bine spus. Pacat ca fetele nu se bucura de o mai mare mediatizare si ca fotbalistii ocupa 90% din programul sportiv al tv-urilor si ziarelor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s